Lokacija

Zgrada u Krležinoj 33 nalazi se na Verudi. Građena je u formi nebodera, prepoznatljiva po svojim plavim balkonima. Sa terase Doma pruža se predivan pogled na grad i lijepe pulske plaže, na Lungo mare, Valsaline, Verudelu, Marinu Veruda kao i na obližnji Fratarski otok.

Okoliš Doma uređen je, pun  je zelenila, zimzelenih grmova, cvijeća, travnjak se redovito održava. Prevladavaju stabla borova, ima i maslina, magnolije, cedra. Uz zgradu Doma nalazi se uređeno boćalište i parkiralište.

Depandansa Doma smještena je u Mažuranićevoj ulici br. 10. Udaljenost od glavne zgrade je 1000 m u smjeru centra grada. Depandansa je ugaoni objekt dobro uklopljen u stambenu četvrt u kojoj se nalazi. Ima puno zelenila te ograđeno dvorište sa ulazne i stražnje strane. Nalazi se u neposrednoj blizini Tvornice stakla.

Gerontološki centar Vila Trapp Pula nalazi se na adresi Pina Budicina 11.

Villa Trapp austro-ugarska je vila koja se nalazi na  Verudi, izgrađena 1912.-1913. godine.  Naziv je dobila po vlasniku, slavnom austro-ugarskom podmorničaru Georgu Ludwigu von Trappu, čiji je život prikazan u filmskom klasiku Moje pjesme, moji snovi. Nalazi se u mirnom dijelu Verude, okružena je zelenilom i dvorištem.

Povijest

Ustanova je započela sa radom 1972. godine kada su useljeni i prvi korisnici. Godine 1989. izgrađena je i Depandansa Doma u Mažuranićevoj ulici.

Danas je to ustanova koja je kroz četrdesetak godina svog postojanja, uz usluge smještaja, razvijala i čitav niz alternativnih oblika skrbi sa posebnim naglaskom na usluge skrbi u vlastitom domu. Tako je razvijen jedinstven model koji pruža usluge smještaja starijim osobama, specijalizirani smještaj za osobe oboljele od demencije, privremeni smještaj za osobe oboljele od demencije, dnevni boravak, pomoć i njegu u kući, organiziranu dostavu obroka u kuće, najam ortopedskih pomagala i usluge savjetovališta, organizirano stanovanje.

Kapacitet

Ukupni smještajni kapacitet ustanove je 181 mjesto, od toga 153 u zgradi Krležina 33 i 18 u Odjelu za demencije (17 mjesta dugotrajnog smještaja, te 1 mjesto u privremenom smještaju).

Kapacitet cjelodnevnog boravka u Odjelu za demencije je 20 mjesta. U Gerontološkom centru Vila Trapp organiziran je cjelodnevni boravak za 20 osoba te Klub Senior sa čitavim nizom radionica.

Pomoć i njegu u kući možemo pružiti za 30 osoba i dostaviti obrok u kuće za 100 osoba.

Unutarnji ustroj

U Domu je zaposleno 78 radnika na neodređeno i 15 radnika na određeno.

Unutarnji ustroj Doma utvrđuje se na način da je dio radnika odgovoran za svoj rad neposredno ravnatelju, a dio radnika je raspoređen na rad u unutarnje ustrojstvene jedinice Doma.

  • Dom ima slijedeće ustrojbene jedinice:
  • Odjel zdravstvene brige i njege
  • Odjel za demencije u Mažuranićevoj br. 10 (dugotrajni smještaj i cjelodnevni boravak – 10 satni program)
  • Odjel izvaninstitucionalne skrbi (Pomoć i njega u kući, i Gerontološki centar Vila Trapp-Dnevni boravak (8 satni program) i Senior klub, Budicinova 11, ortopedska posudionica, organizirano stanovanje, savjetovalište)
  • Odjel prehrane
  • Odjel održavanja
Saznajte više