Korisnici se mogu priključiti u radnookupacijske aktivnosti u mnoštvu radionica:

 • kreativna
 • keramička
 • pletačka
 • umjetnička terapija
 • plesna
 • grupa za rekreaciju
 • sportskorekreacijske sekcije (boće, karte, šah)
 • društvene igre-tombola

U domu postoji dobro opremljena domska biblioteka i organizirane kulturnozabavne aktivnosti.

Kreativna radionica

Kreativna radionica u Domu djeluje od 2000. godine. S radom se započelo kroz suradnju sa Centrom za humanitarni rad «Suncokret». Na radionici izrađujemo čestitke za razne prigode, cvijeće od različitih materijala, kao što su krep papir, glina, porculan, ogrlice od gline i ostale razne ukrase uz prigodne blagdane ili praznike.

Radionicu vode dvije volonterke.

Keramička radionica

Keramička radionica je započela s radom 2000. godine. Odvija se u suradnji s partnerskom udrugom Art studio i dvjema volonterkama. Izrađujemo uporabne i ukrasne predmete od gline, organiziramo izložbe prigodom kojih surađujemo sa različitim institucijama (turističkim zajednicama, umjetničkim udrugama, gradskom čitaonicom, medijima i sl.).

Pletačka radionica

Tijekom cijele godine od vune se izrađuju razni odjevni predmeti poput kapa, šalova, ogrtača, trakica za kosu, zimskih i ljetnih majica. Radionicu vodi volonterka.

Radionica umjetničke terapije

S radionicom umjetničke terapije započeli smo 2012.g. Vodi je volonterka sa završenim tečajem umjetničke terapije. Na radionici izrađujemo slike i čestitke, spajajući istodobno naše svjesno i podsvjesno.

Plesna radionica

Plesna radionica za naše korisnike održava se u suradnji našeg Gerontološkog Centra Villa Trapp i Plesnog centra Studio Pula. Korisnici ovdje mogu zaplesati tradicionalne, klasične i moderne plesove.


Služenje Sv.Misa i ispovjedi

U domu još od davne 1990.g. u suradnji sa Župom Sv. Pavla služe se Sv .mise i organiziraju ispovjedi sa monsign. Milanom Mužina, župnikom.

Osim toga, posjećuje nas biskup u mirovini gospodin Ivan Milovan i u suradnji sa našim župnikom vodi Sv. mise i obilazi naše korisnike.

Proslava rođendana

Od samog osnutka Doma svakog posljednjeg četvrtka u mjesecu organiziraju se proslave rođendana za korisnike rođene u tom mjesecu, kojem mogu prisustvovati i njihovi članovi obitelji, prijatelji i drugi korisnici. Za tu prigodu slavljenicima darujemo čestitke iz naše kreativne radionice, a uz prigodnu zakusku korisnici mogu zapjevati i zaplesati.


Sportsko rekreacijske sekcije:

 • boće
 • šah
 • karte

Sve tri sportsko-rekreacijske sekcije djeluju na više načina: kao rekreacijsko vježbanje, povremenom organizacijom turnira i povremenim sportskim susretima sa pojedinim udrugama i užom i širom društvenom zajednicom poput: Matice umirovljenika Hrvatske-Podružnica Pula, Sindikat umirovljenika Hrvatske – Podružnica Vodnjan, Udruga antifašističkih boraca, Udruga invalida rada...

Grupa za rekreaciju

Grupu za rekreaciju vode naši fizioterapeuti, koji pored vježbi razgibavanja prilagođenih starijoj životnoj dobi, vode i pojedine sportske discipline, koje se odvijaju u ljetnim mjesecima na našoj terasi, poput: pikada, viseće kuglane, nabacivanja kolutova i bacanja lopte u koš. Gotovo svake godine sudjelujemo na Maksimirskim jesenima u Zagrebu, gdje postižemo zapažene rezultate.

Naši korisnici redovito sudjeluju na sportsko-rekreativnim manifestacijama koje mi organiziramo i na kojima gostujemo (Maksimirske jeseni, Županijska natjecanja umirovljenika, turniri u kartanju, boćanju i šahu i sl.).


U Domu organiziramo gostovanja udruga, kulturno-umjetničkih društava, posjete dječjih vrtića, škola, dramskih grupa. Održavamo predavanja, prezentacije, priredbe, obilježavamo sve značajnije državne, i međunarodne praznike, vjerske blagdane kao i proslave rođendana korisnika.

Imamo dobro opremljenu domsku biblioteku.


Volonteri

U našoj ustanovi već više desetljeća djeluje široka mreža volontera, a od 2011.g. provodimo projekt: Volonterstvo u ustanovi, uz financijsku potporu Istarske županije. Na projektu rade koordinatorica volontera i voditeljica Odjela zdravstvene brige i njege koje brinu o cjelokupnoj organizaciji rada volontera u ustanovi.

Naši prvi volonteri bili su na području dušebrižništva, a danas imamo volontere u pojedinim radionicama, društvenim igrama, sportsko-rekreacijskim sekcijama, frizere…

Sa novom organizacijom rada i razvojem ustanove, volonteri su sve više prisutni u individualnom pristupu s korisnicima a sve je veća potreba za specifičnim oblicima volontiranja – u kućanskim zajednicama.

Za naše volontere jednom godišnje organiziramo stručnu ekskurziju, gdje razmjenjujemo dragocjena znanja i iskustva, koje možemo kasnije primijeniti u našem radu, a u našim sjećanjima ostaju lijepe uspomene na ova neformalna druženja. Isto tako za Svjetski dan volontera organiziramo u našoj ustanovi zajednička druženja.

Na području volonterstva surađujemo sa našim partnerskim udrugama; Sindikat umirovljenika Hrvatske-Podružnice Pula, Liga za borbu protiv raka, Art Studio Pula, Gradska radionica Pula-Banka vremena, Udruga Breza i Gradska knjižnica i čitaonica Pula. Bez njihove pomoći volonterski rad u ustanovi ne bi bio ovako bogat i raznolik.

Svim našim volonterima, partnerskim udrugama i našoj županiji i gradu dugujemo veliku zahvalnost za provođenje ovih aktivnosti i kvalitetu življenja u ustanovi.

Pozivamo sve zainteresirane građane i ljude dobre volje, koji žele podijeliti svoju svakodnevnicu, znanja, iskustva i vještine sa nama, te time obogatiti život naših korisnika i svoj osobni, da nam se jave. Ukoliko ste zainteresirani da nam se pridružite, za sve informacije možete se obratiti koordinatorici volontera na mob. 099 231 73 26.

Dobrodošli!